Verzuim,

voorkomen is beter dan genezen.

Verzuim is niet hetzelfde als ziek zijn. De een staat op met verkoudheid, neemt een aspirientje en gaat vervolgens naar zijn werk. De ander, met dezelfde symptomen, meldt zich ziek. Mogelijk omdat hij naast die verkoudheid nog andere problemen heeft op het werk en/of thuis.

 

 

Het is gebleken dat in slechts 30% van alle ziekmeldingen, de oorzaak echt medisch is. Voor het merendeel van de ‘ziektegevallen’ geldt dus dat de werknemer er voor kiest om te verzuimen. Of dat de leidinggevende zijn werknemer ziek meldt, terwijl het eigenlijk geen ziekte betreft.

 

Aanpak verzuim- en re-integratiebeleid  
Om tot een passend verzuim- en re-integratiebeleid te komen lichten wij, in samenwerking met het management, het bedrijf of specifieke afdelingen door. We analyseren de knelpunten, maar ook de zaken die wel goed gaan. Vervolgens maken we een helder en praktisch plan van aanpak, met realistische doelstellingen en de werkwijze die we gaan hanteren.

Natuurlijk moet zo’n nieuw of vernieuwd verzuimbeleid ingebed worden in de organisatie. Managers vinden verzuimbegeleiding in eerste instantie vaak lastig. Daarom zorgen wij graag samen met hen voor een goede uitvoering van het beleid. Wij ondersteunen en trainen hen bij het voeren van:

  • Signaleringsgesprekken
  • Verzuimbegeleiding gesprekken
  • Terugkeergesprekken

 

Verder helpen wij hen met tips en checklists om specifieke problemen aan te pakken, zoals langdurig- of frequent verzuim, grijs verzuim of verzuim als gevolg van disfunctioneren.

 

Zorg ook voor een psychosociaal beleid om verzuim te voorkomen.

 

 

 


Verder praten onder het genot van een kopje koffie?

  • Bel 088 - 6 44 66 00 
  • mail naar info@highwaytohrm.nl
  • wacht tot de chatbox op deze website verschijnt en stel uw vraag
  • vul onderstaand formulier in

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.