Translate this page:

Een HR adviseur achter de hand,

ook als u geen personeelsafdeling heeft.

Hoe helpt een HR adviseur mij?

Een HR adviseur helpt u op het gebied van personeelsmanagement. Dat is niet alleen interessant voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere werkgevers. Wat kan zo'n adviseur voor u betekenen?

 

Veel kleinere werkgevers moeten het stellen zonder eigen HR medewerker of afdeling die zich hiermee bezighoudt. Het bedrijf is daar meestal nog niet groot genoeg voor. De ondernemer regelt personeelszaken dan zelf, of hij heeft deze taken ondergebracht bij een personeelslid.

 

Zodra het bedrijf gaat groeien, kan het interessant zijn om een professionele HR adviseur in te schakelen. Daarmee haalt u veel deskundigheid op het gebied van personeel in huis. Zo kan de adviseur u helpen bij het implementeren van professioneel personeelsbeleid.

Werkgebieden HR adviseur

Op het gebied van personeel bestaan veel verschillende specialismen. Een aantal voorbeelden van werkgebieden van een HR adviseur:

 

Arbeidsrecht

In Nederland gelden veel verschillende regels op het gebied van personeel. Als werkgever moet je op de hoogte zijn van het arbeidsrecht. Veel regels zijn echter complex en bovendien veranderen ze van tijd tot tijd. Om kostbare fouten te voorkomen, kan het zinvol zijn om een HR adviseur in te schakelen. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie of het ontslag van een werknemer.

 

Personeelsbeleid

Professioneel personeelsbeleid is onontbeerlijk voor iedere ondernemer met personeel. Dit betekent onder meer dat je doelstellingen afspreekt met werknemers en functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken houdt. Een HR-adviseur helpt u om het personeelsbeleid op een hoger plan te tillen. Daarmee draagt u bij aan het succes van uw bedrijf.

 

Personeelskosten

Voor iedere werkgever zijn personeelskosten een belangrijk onderwerp. Een HR adviseur kan u adviseren over zaken als loonbeleid. Daarmee krijgt u inzicht in de optimale beloning ten opzichte van concurrerende werkgevers. Ook is het mogelijk om besparingsmogelijkheden te onderzoeken. Bijvoorbeeld door het wijzigen van arbeidsvoorwaarden of op zoek te gaan naar subsidies.

 

Sociale innovatie

Sociale innovatie kan bijdragen aan de productiviteit en het concurrentievermogen van uw onderneming. Een HR-adviseur met ervaring op dit gebied kan u helpen bij het vinden van nieuwe manieren van organiseren. Dan gaat het bijvoorbeeld om zelf roosteren, waarbij u het werk op een flexibele manier organiseert. Een ander voorbeeld is het geven van meer ruimte aan werknemers.

 

Werving en selectie

De juiste persoon op de juiste plek. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is het mogelijk dat u stapt in een van de valkuilen bij selectiegesprekken. Dit kan ertoe leiden dat u de verkeerde persoon aanneemt. Daardoor zit u mogelijk nog een tijd aan deze werknemer vast. Vervolgens moet u op zoek naar een andere kandidaat. Een HR adviseur kan u op een professionele manier ondersteunen bij de werving en selectie.

 

Ziekteverzuim

Een langdurig zieke werknemer kan grote financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. Als werkgever moet u namelijk twee jaar lang minimaal 70 procent van het loon van een zieke werknemer doorbetalen. Een HR-adviseur die hierin gespecialiseerd is, kan u ondersteunen op het gebied van ziekteverzuim en re-integratie. Hierdoor krijgt u een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag.

 

 


Even sparren met een HR adviseur over de mogelijkheden?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

U kunt ons ook direct mailen via info@highwaytohrm.nl of bel naar 088-6 44 66 00