Opzetten P&O omgeving,

Eerst denken, dan doen.

Uw organisatie groeit en u heeft uw eigen personeelsafdeling nodig, echter u heeft mogelijk geen idee waar u moet beginnen. Begint u bij de dossiers of misschien een Handboek? Gaat u kijken naar beleidszaken of is de operatie momenteel belangrijker? Tot slot, gaat u het zelf doen of maakt u iemand verantwoordelijk hiervoor?

 

Vragen die elke onderneming heeft met personeel, zal ik het uitbesteden of maak ik er iemand verantwoordelijk voor. 

Uit berekeningen blijkt dat bedrijven tot 50 medewerkers meer voordeel halen uit het uitbesteden van hun HR. Zodra alle processen en procedures zijn opgezet, is een volle week ondersteuning door een eigen medewerker echt niet nodig. Pas als u meer dan 50 medewerkers heeft is het hebben van een eigen HR eindverantwoordelijke een goed alternatief. Mits deze persoon een zeer goede kennis heeft van arbeidsrecht. Maar ook dan staan wij voor u klaar, al is het maar om af en toe te kunnen sparren.

 

Hoe gaan we te werk

Alles staat of valt met een duidelijk organogram van uw organisatie. Waar liggen de verantwoordelijkheden en wat zijn de functies. Wanneer dat allemaal duidelijk is, wordt het tijd om de functieprofielen op te tuigen. Hierin staat niet zo zeer beschreven hoe de huidige medewerker zijn werk doet, maar hoe het bedrijf de ideale kandidaat ziet.

 

Dan volgt nog het personeelshandboek en de arbeidsovereenkomst. Door zowel het contract, als het personeelshandboek en de functieprofielen met elkaar te verbinden maakt u niet alleen uw overeenkomst waterdicht, ook uw medewerkers weten precies wat er van hen verwacht wordt... en wat niet!

De functieprofielen helpen u ook bij het vinden van nieuw personeel, u weet immers precies wat u zoekt. Diezelfde profielen zullen ook uw leidraad zijn bij het houden van voortgangsgesprekken. Zowel u als uw medewerker zien al snel of de medewerker nog voldoet aan het profiel of dat er wellicht scholing gewenst is.

 

Nu we het toch over scholing hebben, wat dacht u van een opleidingsbeleid? U wilt uw medewerkers natuurlijk wel trainen, maar niet voor de concurrentie. Dus maak heldere afspraken via uw opleidingsbeleid. Wil men training of een opleiding volgen, dan is dat prima. Echter, in het opleidingsbeleid heeft u een vorm van terugbetaling opgenomen voor als uw medewerker binnen 3, 4 of 5 jaar vertrekt. 

 

Zo zijn er nog veel meer zaken, bijvoorbeeld nieuwe wetgeving, wij kunnen u helpen met het adviseren welke stappen u kunt nemen of wij nemen u de zorgen compleet uit handen.

 

Indien gewenst bouwen wij de afdeling volledig op inclusief alle procedures waarna de overdracht naar u of uw eigen personeelsmedewerker plaatsvindt. wilt u dat wij grip houden, dan is dat ook geen enkel probleem.


Even samen sparren?

  • Bel 088 - 6 44 66 00 
  • mail naar info@highwaytohrm.nl
  • wacht tot de chatbox op deze website verschijnt en stel uw vraag
  • vul onderstaand formulier in

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.