4 tips voor een effectief beoordelingsgesprek

Hoe haalt u het beste uit uw personeel?

Functionerings- en beoordelingsgesprekken helpen u om uw organisatiedoelen te bereiken. Tijdens deze gesprekken worden de verbeterpunten van uw medewerkers geïnventariseerd en besproken. HRM Highway kan u helpen om een effectief beoordelingsgesprek te voeren. Om u alvast op weg te helpen hebben we een aantal tips op een rij gezet.

meer lezen

Discriminatie bij sollicitatie

Wetsvoorstel dwingt werkgever tot discriminatiebeleid

Werkgevers moeten voor het vervullen van een vacature beleid opstellen om discriminatie in de werving-en-selectieprocedure te voorkomen. Dat staat in een concept van het wetsvoorstel Toezicht discriminatievrije werving en selectie.

meer lezen

Transitievergoeding

WAB: lagere transitievergoeding voor oudere werknemers

Werknemers met een lang dienstverband hoeven vanaf 2020 bij ontslag niet meer op een extra hoge transitievergoeding te rekenen. Dit komt door regels van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) én de Wet werk en zekerheid (WWZ).

meer lezen

Betaalde pauze

Werkgever mag deze van rechter afschaffen.

Vakbond FNV verloor een rechtszaak waarin hij eiste dat een werkgever afgeschafte betaalde koffie- en theepauzes opnieuw zou invoeren. De rechter was echter van mening dat een werkgever het recht heeft om een pauzeregeling aan te passen of te schrappen.

meer lezen

1 op de 8 in het WAB ongewisse

50% weet niet wanneer de WAB actief wordt.

13% van de ondervraagde HR-professionals heeft nog nooit van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gehoord, de helft weet niet wanneer de nieuwe wet van start gaat. Onderzoeker Manpower is verbaasd over de onwetendheid van HR-professionals en werkgevers.

meer lezen

Werknemer beconcurreert de baas

zeven ton boete [rechtspraak]

Een oud-werknemer die zijn mond hield over zijn nevenwerkzaamheden, heeft geen recht op een eerder toegezegde bonus. Sterker nog, hij moet zijn werkgever tonnen betalen.

meer lezen

Rookverbod overtreden

maar ontslag gaat te ver

Een medewerker op een terminal krijgt ontslag op staande voet wegens overtreding van het rookverbod. Nut en noodzaak van dit rookverbod staan buiten kijf: er is sprake van explosiegevaar. Maar is het ontslag op staande voet daarmee ook rechtsgeldig?

meer lezen

Een beetje HR erbij doen

Ontslag voor manager die HR verwart met grensoverschrijdend gedrag [rechtspraak]

Een regiomanager die het leuk vindt om ook ‘een beetje HR te doen’, dringt diep binnen in het privéleven van jonge medewerksters. De kantonrechter vindt het net niet genoeg voor ontslag op staande voet.

meer lezen

Checklist WAB

wat je voor 1 januari 2020 geregeld moet hebben

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zo ver: dan staat de jaarwisseling weer voor de deur. En dat betekent niet alleen champagne en vuurwerk, maar ook de ingang van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die grote gevolgen heeft voor werkgevers en medewerkers. Op deze veranderingen kun je je nu al voorbereiden.

meer lezen

doorbetalen bij ziekte

Kom je zo kosteloos van een zieke werknemer af?

Jammer de bammer, moet deze werkgever hebben gedacht toen zijn parttimer ziek werd. Want doorbetalen tijdens ziekte vindt hij wat prijzig. Weet je wat, we doen alsof we een beëindigingsovereenkomst hebben getekend. Trapt de rechter daar in?

meer lezen

Beëindigen slapend dienstverband in principe verplicht

Maar soms ook niet

Een werkgever is op basis van goed werkgeverschap in principe verplicht om mee te werken aan een verzoek om een slapend dienstverband te beëindigen. Dat concludeert advocaat-generaal De Bock in een advies aan de Hoge Raad

meer lezen 0 Berichten

Werknemer, gedraag je een beetje!

Gezonder werken

Werkgevers moeten beleid voeren om PSA (Psychosociale Arbeidsbelasting) tegen te gaan. Soms betekent dit zelfs dat zij moeten ingrijpen in het gedrag van hun werknemers. Met consequenties die ver kunnen gaan, zoals ontslag op staande voet. Zorgvuldigheid is dus geboden.

meer lezen 0 Berichten

Keten tijdelijke contracten

Onder WAB duurder dan nu

Vanaf 1 januari 2020 kan een werkgever er weer voor kiezen om een werknemer drie jaar in tijdelijke dienst te houden op basis van de ketenbepaling. Maar ten opzichte van nu zorgt die keuze wel voor extra financiële lasten.

meer lezen 0 Berichten

Vingerscan

mag de werkgever dit eisen?

Een organisatie kan haar werknemers verzoeken om hun vingerafdruk te gebruiken om bijvoorbeeld het bedrijfspand in te komen of een kassa te openen. Maar de werkgever mag zo’n systeem met vingerscan niet zomaar verplichten. Onlangs heeft de kantonrechter in Amsterdam een oordeel geveld over een vingerscan-autorisatiesysteem dat een werkneemster van een schoenenketen moest gebruiken om toegang te krijgen tot een kassasysteem.

meer lezen 0 Berichten

Loondoorbetaling bij loonsanctie UWV

70% volstaat

Een werkgever die vanwege een gebrek aan re-integratie-inspanningen het loon van een zieke werknemer langer dan twee jaar moet doorbetalen, kan na de eerste twee jaar volstaan met 70% van het loon. Dat heeft Hof Den Haag bepaald.

 

meer lezen 0 Berichten