Arbeidsongeval: werknemer is zijn vingers én zijn baan kwijt [rechtspraak]

Geen fruitmandje, maar ontslagbrief

Een werknemer verliest tijdens het werk een deel van zijn vingers. De volgende dag krijgt hij geen fruitmand en hartelijke beterschapswensen van zijn baas, maar een ontslagbrief. Volgens zijn werkgever heeft hij het ongeluk zelf veroorzaakt door bewust roekeloos te werken.

 

meer lezen

Integriteit: ook HR-medewerker mag niet zo maar in personeelsdossiers snuffelen

Je mag veel, maar niet alles!

Ondanks eerdere waarschuwingen leest een HR-medewerker van KLM personeelsdossiers waar ze niets mee te maken heeft. Ze betaalt een hoge prijs voor haar nieuwsgierigheid.

meer lezen

Leeftijdsdiscriminatie verschillend beoordeeld [rechtspraak]

Uitspraak college voor de Rechten van de Mens (CRM) zeker niet bindend

Een hiring manager geeft voor een vacature de voorkeur aan kandidaten met maximaal tien jaar ervaring. Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat de werkgever zich daarom schuldig maakt aan leeftijdsdiscriminatie. De rechter oordeelt echter anders. Waarin zit hem het verschil?

meer lezen

Verwijtbaar handelen: toch recht op transitievergoeding? [rechtspraak]

Teamleider van het OM in een vol harddrugs

Een teamleider van het Openbaar Ministerie wordt opgepakt in een auto vol harddrugs. Het OM wil van haar af, zonder transitievergoeding, maar maakte de werknemer zich met dit ritje inderdaad schuldig aan ernstig verwijtbaar handelen? Het woord is aan de kantonrechter.

meer lezen

Rechter wijst voor het eerst ontslag op i-grond toe

Te weinig vertrouwen tussen werknemer en werkgever

De kantonrechter heeft voor de eerste keer een verzoek van een werkgever om de arbeidsovereenkomst van een werknemer te ontbinden op basis van de i-grond toegewezen. Er was volgens de rechter voldoende bewijs voor een bijna voldragen ontslaggrond.

meer lezen

Een boete oké, maar die moet wel evenredig zijn

Je kunt de werkgever niet alles verwijten

Vier groenmedewerkers pakken het uit het water trekken van een omgevallen boom niet handig aan. Bij hun actie met de bedrijfsauto en een touw met katrol breekt een van hen zijn knie. De boete loopt flink op door vermenigvuldiging met een factor 4. Vindt de rechter dat evenredig?

meer lezen

Consequenties van een ongeldig ontslag op staande voet

vrachttrein of personentrein?

Een onterecht gegeven ontslag op staande voet geldt op zichzelf als ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever. En dat is een dure grap wanneer de zaak voor de rechter komt.

meer lezen

Overheidsadvies zorgt niet voor recht op thuiswerken

Angst voor Social distancing terecht?

De kantonrechter in Nijmegen wees deze week de eis van een werkneemster om thuis te mogen werken af. Dit recht vloeit niet automatisch voort uit het overheidsadvies. Hiermee is de eerste uitspraak over thuiswerken vanwege het coronavirus een feit.

meer lezen

Werkgever hoeft mondkapjes voor ov niet te vergoeden

De werknemer is in principe zelf verantwoordelijk.

Werknemers kunnen bij hun werkgever aankloppen met de vraag of hij de mondkapjes vergoedt die zij nodig hebben als ze met het openbaar vervoer van en naar het werk willen reizen. De wet geeft de werknemers echter geen recht op die vergoeding.

meer lezen

Help, in je eentje onder een snijmachine

Werkgever aansprakelijk, tenzij hij zijn zorgplicht aantoont.

Werken met grote machines is een risico op zich. Tel daar nog eens alleen werken bij op. Dan hoort dit risico zeker thuis in de RI&E. Maar instructies over het verplaatsen van machines ontbraken. Zo kon het gebeuren dat een alleen werkende operator onder een omvallende snijmachine terechtkwam. Is de werkgever aansprakelijk?

meer lezen

Werkgever draait door na ziekmelding werknemer [rechtspraak]

Ze wilde alleen een paar dagen rust.

Een werknemer meldt zich ziek met klachten van PTSS en burn-out, maar het is de directeur die doordraait. De kantonrechter maakt korte metten met het ontslag op staande voet.

meer lezen

Fraaie cultuur: je collega om een seksuele handeling vragen

Inhoud personeelshandboek is zo belangrijk

Grove, seksueel getinte opmerkingen maken tegen een vrouwelijke collega, lachen joh! Een medewerker op de afdeling expeditie voelt zich helemaal het mannetje. Desgevraagd ontkent hij zijn gedrag niet eens. Want hé, zo is nu eenmaal de cultuur binnen dit bedrijf.

meer lezen

Werkgever mag opnemen vakantiedagen niet verplichten

Maar hoeft vakantiedagen ook niet in te trekken

Een werkgever kan een werknemer niet verplichten om vakantiedagen op te nemen vanwege de coronamaatregelen. Maar de werkgever hoeft ook niet in te gaan op het verzoek van de werknemer om zijn geplande vakantiedagen in te trekken.

meer lezen

We hebben een call in plaats van een afspraak

Zaken die eerst moeilijk waren, worden nu in sneltreinvaart ontwikkeld.

 ‘t Was wennen. Gewoon thuis op je stoel gaan zitten in plaats van aansluiten in de file. Even kijken hoe Microsoft Teams ook weer werkt. Een call in plaats van een afspraak. Ja, aanvankelijk was het dik lachen.

meer lezen

Vakantiedagen vervallen niet zonder info

Bewijslast en informatieplicht liggen bij werkgever

Op 1 juli 2020 vervallen de wettelijke vakantiedagen die een werknemer in 2019 heeft opgebouwd. Een werkgever moet werknemers tijdig en duidelijk informeren over deze vervaltermijn en ze de kans geven om de vakantiedagen op te nemen.

meer lezen

Rechter wijst ontslag op cumulatiegrond af

Werkgever beschuldigde de werknemer van sabotage

De kantonrechter heeft voor het eerst een oordeel uitgesproken over een ontslag waar de i-grond of cumulatiegrond een rol speelde. Maar de rechter wees het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst af.

meer lezen

Snot schietende ambtenaar die collega's terroriseerde terecht ontslagen

verantwoordelijk voor een 'onveilige werksfeer'

De Gemeente Utrecht mocht een senior ambtenaar ontslaan die zijn afdeling jarenlang terroriseerde. De man was seksueel intimiderend, treiterde medewerkers, liet boeren en scheten en schoot stukjes snot naar collega's.

meer lezen

Werktijdverkorting nu ook mogelijk door coronavirus

Coronavirus moet minimaal 2 weken hinder geven

Organisaties die door het coronavirus tijdelijk minder werk hebben voor hun werknemers vallen nu ook onder de regeling werktijdverkorting. Hierdoor kunnen werkgevers voor hun werknemers een tijdelijke WW-uitkering voor de niet-gewerkte uren ontvangen.

meer lezen

Aansprakelijkheid op het werk, dit moet u weten

‘Dat het slachtoffer zzp’er is, doet steeds minder ter zake’

Voor veel werkgevers is het een onaangenaam scenario. Een van de medewerkers krijgt een ongeval en het bedrijf wordt geconfronteerd met een schadeclaim. Onaangenaam inderdaad, want claims over aansprakelijkheid worden steeds vaker toegewezen. Kan een werkgever zich hier nog tegen wapenen?

 

 

 

meer lezen

Klacht over seksgrappen neem je beter serieus

‘Wees niet zo introvert, kut’ en opmerking over decolleté

Grove seksgrappen passen nooit in een bedrijfscultuur, hoe informeel die ook mag zijn. Dat merkt een chef als hij op het matje wordt geroepen na een klacht van een medewerkster bij de vertrouwenspersoon. Jammer dat hij het allemaal niet zo serieus neemt. Want de consequenties zijn niet mals.

 

meer lezen

Privacyschending komt werknemer duur te staan

Bewijsnood rechtvaardigt privacyschending niet

Een (ex-)werknemer neemt geen genoegen met zijn transitievergoeding. In zijn zucht naar een hogere vergoeding overschrijdt hij de grenzen van het toelaatbare en schendt de privacy-rechten van zijn voormalig werkgever. Dat komt hem heel duur te staan.

 

 

 

meer lezen

De droom van onbeperkt vakantiedagen komt dichterbij

Minder burn-outs en administratie door onbeperkt aantal vakantiedagen

Onbeperkt vakantiedagen opnemen en toch hetzelfde salaris uitbetaald krijgen? Het lijkt een onbereikbaar ideaal. Dat is het niet, want steeds meer organisaties laten het idee van een vast aantal vakantiedagen los.

 

 

 

meer lezen

Tekenen en wegwezen volgens de werkgever

Maar moet werknemer beëindigingsovereenkomst altijd tekenen?

Een werkgever en werknemer in het basisonderwijs maken afspraken over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, maar als het puntje bij het paaltje komt, weigert de werknemer om de beëindigingsovereenkomst te tekenen. Haar werkgever sleept haar voor de rechter.

 

 

 

meer lezen

Controle op drank en drugs gaat vóór privacy

Privacy inperken als veiligheid in geding is

Drank en drugs horen niet thuis op de werkvloer. En al helemaal niet in bedrijven waar een groot risico is op ernstige ongevallen. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil bedrijven die onder het Besluit risico zware ongevallen (Brzo) vallen daarom de mogelijkheid geven om werknemers te testen op gebruik van drank en drugs.

 

 

 

meer lezen

Vallen met vuilniszakken is niet fout van de baas

Tijdsdruk voelen is nog niet geschonden zorgplicht

De zorgplicht van een werkgever reikt ver. Daaronder valt ook een veilige werkplek. Maar schadevergoeding voor een val bij het buitenzetten van vuilniszakken? Dat is toch een vrij normale huis-tuin-en-keukenhandeling. Hoe ver precies reikt hier de zorgplicht?

 

 

 

meer lezen

Na 8 jaar moet Aldi toch betalen voor val kassière

Hof: begrip ‘tijdens werktijd’ ruim uitleggen

Een kassière die tijdens schoonmaakwerkzaamheden met haar rug tegen een tafel valt en daarbij vervelend rugletsel oploopt. Horen wij u ook al Zorgplicht! roepen? Maar daar denkt werkgever Aldi heel anders over ...

meer lezen

Werkweigering komt werknemer duur te staan [rechtspraak]

De duivel in de details: formulering is van wezenlijk belang

Een werkneemster komt niet opdagen op haar werk bij een thuiszorgaanbieder en is ook niet bereikbaar voor haar werkgever. Haar werkweigering blijft niet zonder consequenties.

meer lezen

Verplichte vergoeding bij afspreken concurrentiebeding?

Geen concurrentiebeding meer in tijdelijke contracten?

Minister Koolmees van SZW gaat onderzoek doen naar ‘oneigenlijk gebruik’ van het concurrentiebeding. Ook wil de minister uitzoeken of er een verplichte vergoeding opgelegd kan worden voor werknemers die onder het beding vallen.

meer lezen

Mogelijk hogere compensatie van transitievergoeding

Uitkering zou compensatie kunnen verlagen

Een werkgever kan mogelijk voor de transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid een hogere compensatie krijgen dan gedacht. De regels voor het maximum van de compensatie worden namelijk gewijzigd.

meer lezen

Uitzendconstructie toegestaan na instemming werknemer

Kwestie van communiceren!

De kantonrechter in Haarlem oordeelde onlangs dat een werkgever een uitzendconstructie mocht toepassen om een vast dienstverband te omzeilen. De werknemer had zelf bewust ingestemd met de constructie.

 

meer lezen

HR in 2020: wat komt er uit van alle voorspellingen?

Is uw HR op de goede weg?

Vier jaar geleden was 2020 een magisch getal dat nog ver genoeg weg was om van alles over te roepen. Nu we aan de drempel van dit jaar staan, kijken we vooruit vanuit het verleden. Hoe dachten we toen over HR in 2020 en wat gaat daar wel en niet van uitkomen?

 

meer lezen

Moet de werkgever een vacature eerst intern uitzetten?

Heeft u wellicht een sollicitatiecode?

Interne sollicitaties zijn een gevoelige zaak. Het kan de werkgever veel geld en tijd besparen, maar als hij een interne sollicitant afwijst, kan dit ook voor problemen zorgen. Of een organisatie verplicht is een vacature eerst intern uit te zetten, hangt af van wat er is afgesproken in de cao, het personeelsreglement of de sollicitatiecode van de organisatie.

 

meer lezen

De WAB zoals hij niet bedoeld is

Ook NS stuurt uitzendkrachten de laan uit door nieuwe arbeidswet

De Wet Arbeidsmarkt in Balans die op 1 januari ingaat, heeft voor 160 uitzendkrachten van de NS een vervelend effect. De wet zou juist voor meer zekerheid bij flexwerkers moeten zorgen, maar zij raken hun baan erdoor kwijt. Juristen vrezen dat het voor veel meer uitzendkrachten gaat gelden.

meer lezen